Slovenija sve popularnija među Rusima

Svake godine Slovenija postaje sve popularnija među ruskim turistima. Od 2004. godine broj ruskih turista u konstantnom je porastu, i do 2013. dostigao je skoro 57 tisuća, što je solidan rezultat za ovu destinaciju. Rusija je četvrto najznačajnije tržište gostiju. Glavna svrha putovanja Rusa u Sloveniju je liječenje i rehabilitacija u toplicama, rekla je na prezentaciji u okviru izložbe MITT voditelj slovenskog ureda za turizam Karmen Norvalič.

Slovenske toplice posjeti svaki drugi ruski turist, oko 30% ih odmara na Jadranskoj obali, a samo 7% uživa u skijaškom turizmu. U 2013. godini Rusi su u Sloveniji ostvarili 344 tisuće noćenja, što je 6% svih noćenja inozemnih turista. Prosječno trajanje boravka ruskih turista u Sloveniji je 6 dana.

Direktor saveza prirodnih kupališta i liječilišta Iztok Altbauer navodi kako je zdravstveni turizam jedan od glavnih turističkih proizvoda Slovenije i to ne samo na ruskom tržištu. Na liječilišta otpada oko 40% svih noćenja stranih turista. U zemlji postoji 15 međunarodno ovlaštenih liječilišta koji su uglavnom smješteni na granici s Austrijom i Mađarskom, u području Panonske nizine. Postoji 87 termalnih izvora, ljevkovita blata i tresetišta. Najpoznatija slovenska ljekovita voda – Donat – sadrži najveću koncentraciju magnezija po litri.

Među najpopularnije liječilišta spadaju i Terme Čatež, najveće među njima, namijenjeno posebice za pacijente sa sportskim ozljedama i reumatičkim bolovima. Terme Dobrna specijalizirane su za ginekološke bolesti, a Terme Olimpija za rehabilitaciju ortopedskih poremećaja. Naposljetku, najpoznatije, prema riječima g. Altbauera, liječilište među Rusima je Rogaška Slatina u koju dolazi najveći broj turista iz Rusije. Liječilište je specijalizirano za bolesti probavnog sustava i jetre. Ovdje se nalazi izvor vode Donat.

«Na našim liječilištima je puno stalnih klijenata, a posebnu pažnju liječnici poklanjaju prevenciji. Najpopularnije su razne masaže i spa-procedure. Mislim da je Slovenija stekla popularnost kod Rusa zahvaljujući visokoj razini sigurnosti, toplom odnosu prema gostima iz Rusije, osoblju koji govori ruski jezik i najvažnije iznimno povoljnom omjeru cijene i kvalitete proizvoda», tvrdi Iztok Altbauer.

Osim zdravstvenog turizma, među Rusima su popularni izleti u glavni grad Slovenije – Ljubljanu, putovanja na pitoreskna jezera Bled i Bohinj, NP Triglav, Škocijanske jame, te Piran i Portorož na obali Jadranskog mora.

Izvor: RATA-news

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju, smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu