Sberbank ujednačava uvjete kod podizanja gotovine u Rusiji i u svojim bankama u inozemstvu

Sberbank Rossija uvodi jednake uvjete kod podizanja gotovine na teritoriju Rusije i u onim bankama- članicama grupacije koje posluju u inozemstvu. Kako je navedeno na službenoj stranici Sberbanka, to se odnosi na banke-kćeri u Bjelorusiji, Kazahstanu, Ukrajini, Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Sukladno tarifnom planu, banke koje su dio grupacije imale su pravo uzimati proviziju kod podizanja gotovine s debitnih kartica. Osim toga, isplaćivana se valuta određivala prema pravilima banke u inozemstvu, a sada su pravila za sve jednaka.

Važno je naglasiti da je u 2012. godini zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Sergej Gorkov najavio da banka planira kreirati jedinstvenu platformu kako bi klijenti mogli koristiti usluge prema domaćim tarifama u bilo kojoj državi u kojoj je prisutna grupacija Sberbanka. Pretpostavka je i bila da će vlasnici debitnih kartica Sberbanka moći podizati gotovinu bez provizije ne samo u RF nego i u mrežama bankomata banaka iz grupacije Sberbank u inozemstvu.

Izvor: realtypress.ru

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

« Vrati se na prethodnu stranicu