Sajam građevine i opremanja “Mosbuild 2014”

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po šesti put organizira nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na sajmu “Mosbuild 2014” koji će se održati od 1. do 4. travnja 2014. godine u izložbenom prostoru “Ekspocentar” u Moskvi, Rusija.

Sajam Mosbuild je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regiji. S više od 150.000 metara kvadratnih ukupne površine i 175.000 posjetitelja, “Mosbuild” spada u grupu pet vodećih sajmova ove industrije u svijetu. Ove godine svoje proizvode i usluge predstavilo je 2.309 kompanija iz 43 zemlje.

SIEPA je ove godine peti put sudjelovala na navedenom sajmu i predstavila ukupno 14 kompanija iz Srbije. Izlagači nacionalnog štanda su ostvarili preko 650 kontakata, od kojih se za 20 posto procjenjuje da mogu dovesti do poslovne suradnje, a procijenjeni izvoz u početnoj fazi iznosi preko 2.000.000 eura.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da podignu razinu postojećih te steknu nove poslovne kontakte. Predstojeći sajam će biti značajan i zbog priprema za Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje će se održati 2018. godine. U svih 11 gradova koji su predloženi za održavanje takmičenja, predviđeni su veliki infrastrukturni projekti, kao što su ulaganja ne samo u sportske objekte već i u izgradnju putova, željezničkih stanica, aerodroma, hotela, restorana itd. Vlada Rusije trenutno procjenjuje da će ukupan budžet za financiranje ovih velikih investicijskih projekata biti oko 20 milijardi eura, a očekuje se da će najveći broj investicija biti u periodu od 2014. do 2018. godine, što je velika šansa i za tvrtke iz Srbije.

Pravo učešća na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, poduzetnici i poslovna udruženja koja se bave proizvodnjom gotovih i polu gotovih proizvoda u oblasti građevine i opremanja interijera.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu