Ruska vlada ulaže u turističke klastere

Republika Sakha će dobiti 10 milijuna rubalja (300.580 $) od savezne vlade kao sufinanciranja za razvoja turističkog klastera. Projektni menadžeri očekuju dobiti još 196 milijuna rubalja iz vlade nešto kasnije. Završetak posla izgradnje infrastrukture planiran je za 2015.

Savezna turistička agencija je odabrala u Republiku Sakha kao jednu od 18 regija koje će dobiti državna sredstva za turističke klastere, odnosno dio od 2 milijarde rubalja saveznog programa za razvoj domaćeg turizma do 2018.

Turistički klaster “Severnaja Mozaika” (North Mozaik) u republici Sakha se nalazi 33 km od centra grada Yakutsk i zauzima 20 hektara zemljišta.

Site će imati cijene vikendica, restorana, sauna, spustova skijališta i kuća u stilu različitih etničkih skupina koje će ugostiti razne zabavne programe, sukladno svojim internetskim stranicama.

Od 10 milijuna rubalja iz saveznog proračuna namijenjena su za povezivanje klastera za komunalije. Republička vlada će dodati još 3 milijuna rubalja u tim nastojanjima. Ovo je tek prva faza projekta infrastrukture, dok su ukupni troškovi procijenjeni na 256 milijuna rubalja, od čega će se 196 milijuna rubalja  prikupljati od savezne vlade.

Projekt bi trebao biti javno-privatno partnerstvo u kojem vlada pokriva 30 posto troškova, kažu odgovorni za prometnu infrastrukturu i komunalne poslove, dok će privatni investitori financirati preostalih 70 posto. Ulagači će dobiti podnajam, koji se kasnije može pretvoriti u vlasništvo, a spojen je na potrebnu infrastrukturu.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu