Ruska banka ‘škica’ prtivatizacije u Hrvatskoj

Ruska investicijska banka VTB Capital planira u idućim godinama na Balkanu uložiti nekoliko stotina milijuna eura, rekao je njezin čelnik u povodu otvaranja regionalnog ureda u Sofiji, izdvojivši među zanimljivim prilikama i privatizacijski program u Hrvatskoj.

Investicijski ogranak drugog po veličini ruskog državnog zajmodavca trebao bi uskočiti na mjesto ulagača iz Europske unije koji se povlače iz regije zbog dužničkih i gospodarskih problema u matičnim zemljama.  “Aktualna gospodarska klima u srednjoj i istočnoj Europi i smanjena prisutnost ulagača iz Europske unije u regiji pružaju VTB-u sjajnu priliku za širenje na lokalna tržišta”, izjavio je izvršni direktor Atanas Bostandijev.  “Bit ću sretan ako u idućim godinama uložimo nekoliko stotina milijuna eura u različite projekte u Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Grčkoj izravno kao banka odnosno kroz potporu našim klijentima“, dodao je Bostandijev.  Među “dobrim prilikama” izdvojio je energetske, transportne, telekomunikacijske i poljoprivredne sektore u cijeloj regiji.  “Proučit ćemo privatizacijske programe u Bugarskoj, Srbiji i Rumunjskoj”, rekao je Bostandijev u intervjuu za Bloomberg.  “Zanima nas planirana prodaja ogranka rumunjskih željeznica za prijevoz tereta. Srbija planira prodaju banaka, koje su također zanimljive. Isto vrijedi i za slične programe u Sloveniji i Hrvatskoj”, izjavio je Bostandijev.
Za sva pitanja u vezi putovanja u Rusiju i ishođenju viza za Rusjiu slobodno se obratite Atlantis Travelu. Mi znamo o Rusije SVE.
« Vrati se na prethodnu stranicu