Rusija poskupljuje putovnice i vize

Ruska je vlada predložila povećanje cijena administrativnih pristojbi od 1. sprnja 2014.

Ministarstvo gospodarskog razvoja Ruske Federacije razradilo je projekt koji bi trebao unijeti više od 300 izmjena u zakone vezane uz izdavanje dokumenata. Između ostalog, cijene pristojbi Ministarstvo planira povećati i do dva puta.

Za izdavanje nove putovnice odrasli građani Rusije morat će izdvojiti 3,6 tisuća rubalja (dosadašnja cijena je 2,5 tisuća rubalja), a cijena za djecu bit će oko 1,8 tisuća rubalja.

Najznačajnije izmjene utjecat će na strane državljane. Pristojba za izdavanje jednokratne vize povećat će se sa 600 na 1000 rubalja, a cijena za izdavanje višekratne vize s 1000 na 2500 rubalja. Pozivno pismo bit će dva puta skuplje nego dosad – za svakog stranca trebat će platiti po tisuću rubalja, a još 500 rublja Rusi će morati izdvojiti za njegovu registraciju.

Istovremeno, spomenuti projekt ruskog Ministarstva trebao bi omogućiti popust do 50 posto na pristojbe za mnoge administrativne usluge u slučaju kada se prijava i dokumenti predaju elektroničkim putem i kada je zahtjeve moguće riješiti bez posjećivanja državnih organa čime se smanjuju troškovi.

Izvor: www.votpusk.ru

Zanima li vas putovanje u Rusiju, avionske karte i jednostavno i povoljno izdavanje vize za Rusiju, smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu