Rusija među 10 top turističkih destinacija

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) izdvojila je Rusiju kao zemlju koja je uložila izniman trud u promicanju turizma na izložbi World Travel Market u Londonu.

Prema riječima tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleba Rifaia, Rusija se popela na listu deset top turističkih destinacija na svijetu. Tome u prilog ide i podatak da je u prvih šest mjeseci ove godine Rusiju posjetilo šest posto više stranih turista nego u istom razdoblju 2012. Najbrojniji su bili Nijemci i Kinezi.

„Prošle godine je 26 milijuna stranih turista posjetilo Rusiju. Danas se ona nalazi na 9. mjestu najpopularnijih turističkih destinacija. Rezultat je to velikog truda, između ostalog i na političkoj razini”, izjavio je Rifai. Ostale zemlje koje su ušle u 10 najposjećenijih su Francuska, SAD, Kina, Španjolska, Italija, Turska, Njemačka, Velika Britanija i Malezija.

Direktor UNWTO-a kaže da bi rastu turizma u Rusiji pomogao i blaži vizni režim i ukidanje viza za tranzitne putnike do tri dana. Prijedlog zakona trenutno se razmatra u Ruskom parlamentu.

„S nestrpljenjem očekujemo Zimske olimpijske igre u Sočiju, koje su izvanredno važne ne samo za sport nego i za turizam”, izjavio je Rifai.

No unatoč problemima s vizama, broj sudionika iz Rusije na izložbi World Tourist Market raste iz godine u godinu. Ove godine predstavnici oko 15 regija, među kojima su i St. Peterburg i Moskva na ruskom su štandu predstavili svoje najnovije ponude, hotele i top destinacije.

Za turistički bum priprema se i ruski glavni grad, jer Moskva očekuje značajan porast putnika koji će posjetiti grad na putu do Olimpijskih igara. Turistima će imati mogućnost upoznati grad na mnogo različitih načina, čak i ako ga posjete na kraće vrijeme, uz tranzitne obilaske Moskve koji se nude od poludnevnih do trodnevnih paketa. Upravitelj turističkog odbora u Moskvi Sergej Špilko je obećao i hotelski smještaj s rekordno niskim cijenama: „Moći će se naći sobe u hostelima od 650 rublji (15 eura), hotel s dvije zvjezdice od 750 (17 eura) i smještaj sa tri zvjezdice od 1500 rubalja (35 eura). To su standardne europske cijene”, izjavio je Špilko.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu