Racionalnija potrošnja energije

Ruski potrošači se potiču na racionalniju  potrošnju električne energije iduće godine. Od 2014. oni potrošači koji  ne budu o tome vodili računa biti će kažnjeni s višom tarifom.

Premijer Dmitrij Medvedev potpisao je direktivu o uvođenju pravilnika za  potrošnju električne energije u cijeloj Rusiji.Nova norma će pokrivati najmanje 70% od ukupne potrošnje električne energije za domaćinstva, ali svaka regija će zasebno izračunati svoju granicu. U sedam ruskih regija nova direktiva će stupiti na snagu 1. rujna. “Četiri regije su već jednostrano uvele propise” objasnio je Dmitrij Kozak, ruski zamjenik premijera.

Glavni razlog  inicijative je da se zaustavi subvencioniranje onih  koji mogu platiti iznos potrošene električne energije po ekonomskoj cijeni te da se vodi računa o potrošnji. U izračunu osnovice za korištenje električne energije vodit će se računa o vrsti stambenog objekta. Na primjer, cijena će biti viša za veća domaćinstva koje koriste više električnih uređaja zbog nedostatka alternative, dok će ljudi na selu i onima koji žive u socijalnim stanovima imati povlastice kao i umirovljenici i invalidi.

« Vrati se na prethodnu stranicu