Projekt „Sigurnost za Moskvu i Moskovljane“

Zbog visoke stope kriminaliteta, uključujući i talačke krize, pokrenut je projekt „Sigurnost za Moskvu i Moskovljane“, kojem je okosnica elektronski nadzorni i upravljački sustav. On integrira opremu različitih proizvođača, omogućava upravljanje s više lokacija, moguće ga je proširiti, pouzdan je i integriran je u smislu povezivanja različitih načina detekcije. Videonadzorom su pokriveni podzemna željeznica, parkirališta, trgovački centri, stadioni i poslovne zgrade, kao i sustavi zaštite u stambenim objektima, školama i drugim ustanovama.

Projektom je obuhvaćeno više od 175 000 kamera, kojima se detektiraju neovlašteni ulazi, poplave, požari ili provale. U gradu su postavljene i tzv. Panik- tipke za hitne slučajeve. Rezultati su vidljivi već u prvih šest mjeseci kada su provale i vandalizam smanjeni za 33 posto.

Projekt se također pokazao efikasnim i za smanjenje potrošnje vode, struje i plina. Po uzoru na Kijev uveden je i sustav regulacije prometa koji detektira ulaz teretnih vozila u gradsko središte, prometne prekršaje i prometnu zagušenost i to do razine indentifikacije registracija na vozilima. 

Želite li posjetiti glavni grad Rusije, na našem portalu russia.hr možete naći zanimljive ture ili se obratite putem telefona našoj agenciji Atlantis Travel koja će, prema Vašim željama napraviti ponudu za nezaboravno putovanje!

« Vrati se na prethodnu stranicu