Pokrenut mehanizam uspješne gospodarske suradnje s Rusijom

Predsjednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da je Srbija pokrenula čitav mehanizam uspješne poslovne suradnje s Ruskom Federacijom, što će sigurno uvelike doprinijeti razvoju srpske ekonomije.

Dačić je, pozdravljajući poljoprivrednike iz Ruske Federacije predvođene vlasnikom tvrtke North karton, koja će graditi tvornicu kartona i kartonske ambalaže u Jagodini, kao i domaćine u Jagodini – predsjednik Skupštine grada Dragana Markovića i gradonačelnika Ratka Stevanovića, istaknuo da su Rusija i Srbija tradicionalni prijatelji. On je naveo da je počela izgradnja plinovoda Južni tok čija je približna vrijednosti dvije milijarde eura. U izgradnji će biti angažirano više tisuća ljudi. Dačić je naglasio da se raduje sve većem prisustvu ruskih kompanija u Srbiji.

Rusija je, uz Italiju i Njemačku, jedan od naših najvećih vanjskih partnera, ali loša je strana deficit koji imamo u toj razmjeni, rekao je predsjednik srpske Vlade. Dodao je i da je o tome razgovarao s prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem te da je u pripremi program koji bi omogućio veći izvoz i razvoj domaće poljoprivrede jer je rusko tržište ogromno, pri čemu Srbija mora organizirano pristupiti pitanju izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Želim dati podršku vašim prijedlozima za Jagodinu koje će Vlada Srbije razmotriti, rekao je Dačić i istaknuo da su ključni prioriteti Srbije u ovom trenutku podizanje razine ekonomskog razvoja, otvaranje novih tvornica i zapošljavanje.

Predsjednik Vlade podsjetio je na to da je u prvih devet mjeseci ove godine došlo do blagog oporavka srpskog gospodarstva, uz napomenu da najviše veseli podatak da je industrijska proizvodnja u odnosu na prošlu godinu porasla za više od pet posto. Dačić je, pozdravljajući delegaciju ruskih poljoprivrednika, poručio da se u Srbiji trebaju osjećati kao kod kuće jer su ovdje među prijateljima.

Za pitanja o putovanjima u Rusiju, o vizama za Rusiju,  organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu