PAKS nikome nije dužan

Svake godine na izložbi MITT (Moskovski međunarodni sajam turizma) među sudionicima se širi informacija koja je do tog trenutka bila slabo poznata. Ovaj put tema razgovora bio je turoperator PAKS. Kružile su neslužbene informacije o odlasku Sergeja Nikolaeviča Prigolovkina iz agencije. Prigolovkin je dugo bio prvo lice i čovjek-brand ove agencije, posebno kada je riječ o hrvatskim destinacijama.

Takve se glasine na tržištu obično negativno tumače, tim više kada se radi o tvrtki koju su stručnjaci ubrajali u red ranjivih – kako zbog uže specijalizacije za određene destinacije, tako i zbog ozbiljnog pritiska na njezine prvotne destinacije od strane velikih turoperatora. S obzirom da informacije o stabilnosti kompanije direktori nisu širili, prošlo su se ljeto na tržištu množile brojne glasine i strahovi.

Dopisnik portala TourDom.ru razgovarao je s vlasnicima PAKS-a. Nažalost, nismo uspjeli dobiti objašnjenje od Sergeja Nikolajeviča. Predsjednik agencije Maksim Lobanov, s kojim smo stupili u kontakt, odbio je službeno komentirati opravdavajući se da je u inozemstvu i da treba usuglasiti svoj stav s kolegama. Ipak, u telefonskom razgovoru potvrdio je da su se dogodile promjene u sastavu osnivača, pri tome naglasivši da to nije događaj jučerašnjeg datuma. Umjesto tri vlasnika ostala su dva – sam g. Lobanov i generalni direktor g. Čižikov.

O razlozima promjena stručnjak nije želio govoriti, a na pitanje o financijskoj stabilnosti turoperatora naveo je da PAKS nije dužan ni jednog centa kreditnim organizacijama, bile one u Rusiji ili u inozemstvu. Također, kategorički je opovrgnuo glasine o postojanju zaduženosti operatora kod prihvatnih kompanija: ͵PAKS nikome nije dužan!´, – ponovio je sugovornik.

Napomenimo da se PAKS smatra specijalistom za niz destinacija, a prije svega za Tajland i Hrvatsku. Prema rezultatima glasovanja moskovskih agencija kompanija je zauzela četvrto mjestu u poretku turoperatora za Tajland i treće za Vijetnam. Nakon završetka sezone 2013. godine turoperator je skupio maksimalan udio poklonika moskovskih turističkih agencija za destinacije u Hrvatskoj i Crnoj Gori.”

Izvor: TourDom.ru

 –

Planirate li poslovni put u Rusiju, obratite se agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju koji će vam rado pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju u Rusiju.

« Vrati se na prethodnu stranicu