Otvorena Olimpijska trgovina u Moskvi

Početkom listopada u Moskvi, na Crvenom trgu, je otvorena Olimpijska trgovina – prva od 8 000 koliko se želi otvoriti diljem čitave države. Hit prodaje su svijetle rukavice s prstima u bojama olimpijskih prstena i dodatne rukavice bez prstiju sa zastavama država-sudionica.

Od 1936., kad je donesena odluka o uvođenju olimpijske uniforme, vanjski izgled sportaša postao je pitanje državnog imidža, ozbiljan način da se pokaže status u svijetu. Države koje su najviše držale do mode pozivale su ekipe poznatih dizajnera: recimo, Francuze su odjevali Pierre Cardin i Yves Sain Laurent, talijanska sportaše – Giorgio Armami, a Britance- Stella McCartney.

Za Sovjetski Savez bilo je jako osjetljivo pitanje olimpijske uniforme. Po izgledu delegacije SSSR-a svijet je sudio o životnom standardu iza željezne zavjese. Očekuje se da će ruska reprezentacija na predstojećim Olimpijskim igrama u Sočiju ostati vjerna tradicionalnoj, ali ništa manje upečatljivoj, crveno-plavo-bijeloj shemi, ali kroj i materijali ostaju zasad nepoznati.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu