Odlaze li ruski turisti u Grčku?

Grčka je oduvijek popularna destinacija među svim europskim zemljama, no ove godine očekuju se još veći broj turista iz većine europskih zemalja, osobito iz Rusije.  

Prošle godine broj turista u Grčkoj naglo je porastao. Posljedica toga je, između ostalog, i povećanje cijena hotelskih usluga. Prema procjeni nekih ruskih turoperatora, rast cijena varira od 5 do 15%, dok neki drugi smatraju da je rast znatno niži – od 2 do 5% te da nisu svi hoteli povisili svoje cijene.

Pored toga, neki stručnjaci ističu da su hoteli postali stroži kada je riječ o plaćanju ugovorenih soba. Grci su ponekad znali progledati kroz prste partnerima te čak godinama čekati uplate, no od ove godine Grci će, u slučaju kašnjenja plaćanja,  ugovor raskinuti, a sobe prodavati drugim partnerima.

S druge strane, neki grčki hotelijeri smatraju da pretjerana strogost nije potrebna kada su u pitanju dugogodišnji partneri te da manja kašnjenja uplata neće značiti kraj suradnje ili otkazivanje ugovorenih soba.

Novost je i da su ove godine turoperatori znatno ranije počeli sklapati ugovore za sezonu 2014 – još u listopadu 2013. god. zbog čega su mnogi ruski turoperatori zakasnili s ugovaranjem zakupljenih soba.

Takvi događaji posljedica su iznimno visoke potražnje. Grčka je opet poslala popularna destinacija za turiste iz Zapadne i Istočne Europe. Očekuje se vrlo visok porast ruskih turista u Grčkoj, prema nekim predviđanjima, čak do 40% više nego prošlih godina.

 

Izvor: http://www.tourdom.ru/

 

« Vrati se na prethodnu stranicu