Moskovljani proslavili Dan grada

Oko 1,5 milijun ljudi sudjelovalo je u proslavi Dana grada Moskve u subotu i to  izlaskom na desetke koncerata, plesnih predstava i drugih događanja pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva, na svečanosti u  Moskvi.

Praznik se tradicionalno slavi prve subote u rujnu, a ove godine je pao jedan dan uoči izbora za gradonačelnika. Stoga neki promatrači optužuju Moskovske vlasti da su posebno raskošnom svečanošću željeli pridobiti dodatne glasove za  gradonačelnika Sergeja Sobyanina.

Na Crvenom trgu, niz plesnih trupa i glazbenici zabavljali Sobyanina, patrijarha Kirila i 50.000 drugih sudionika, dok je druga središnja proslava održana u  Gorky Parku, gdje je vojni orkestar s broda na moskovskoj rijeci, Tverskaya  Ulitsa, svirao dok su vojni orkestri iz cijelog svijeta marširali u paradi. Na , Puškinov trg je bio domaćin rock bendovima u večernjim satima, a Teatralnaya Ploshchad izvođačima iz Boljšoj teatra.

Vojni zrakoplovi su prskati posebne spojeve kako bi pomogli razbijanju oblaka nad glavnim prostorima proslave, pa je sunce sjalo veći dio dana, unatoč povremenim pljuskovima.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu