Ljubitelji samostalnih putovanja vraćaju se u turističke agencije

Turisti polako uviđaju prednosti turističkih agencija

 

Dio turista koji je donedavno rezervirao putovanja samostalno i bez pomoći profesionalaca sada se opet vraća u turističke agencije. Takvu je tendenciju istaknula glasnogovornica RST-a (Ruski sindikat turizma) Irina Tjurina na ovogodišnjem MITT-u u Rusiji.

„Taj je proces započeo još u travnju 2010. godine poslije erupcije vulkana Eyjafjallajokull. Svi turistički agenti trudili su se pobrinuti za svoje turiste, tražili su prijevozne karte, a turisti koji nisu putovali organizirano morali su se pobrinuti sami za sebe. Tendencija se pojačala nakon niza bankrota stranih aviokompanija: WindJet, Malev, AeroSvit. U tom su slučaju turoperatori prevozili putnike o svom trošku.“

Tjurina je dodala i da neki podaci pokazuju kako se preko turističkih agencija rezerviraju skuplja, duža i složenija putovanja, a jednostavne usluge turisti rezerviraju preko interneta. „Posljednjih godina europski turisti nisu se jednom našli u složenim situacijama, uključujući događaje u Egiptu i Tunisu, te su se mogli uvjeriti u podršku turističkih agencija“, zaključila je.

Izvor: www.votpusk.ru

Zanima li vas putovanje u Rusiju, avionske karte i jednostavno i povoljno izdavanje vize za Rusiju, smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu