Kontrole putovnica planirane za vrijeme estonska-ruskog putovanja vlakom

Željezničke veze između Estonije i Rusije mogla biti puno brži. Ako ispune svoje obećanje, od sljedeće godine granična kontrola i carinski postupci bit će obavljeni ‘u pokretu’.

Koncem prošlog mjeseca, estonski i ruski dužnosnici u Moskvi složili su se da osnuju radnu skupinu čiji je zadatak razvoj sustava kojim se vlakovi koji voze iz Tallinna do Moskve i Petrograda više neće morati zaustaviti na granici, već će kontrola putovnica biti obavljena tijekom putovanja.

Službenici i željeznički operateri već dugo zagovaraju takve reforme. Sada, Rando Kruusmaa, zamjenik direktora graničnih pitanja u Ministarstvu unutarnjih poslova, kaže da je novi zakon u pripremi, a dužnosnici ga planiraju usvojiti ove godine.

 Procjene o vremenu koje bi se na taj način uštedjelo i ubrzalo kada bi se kontrola putovnica i carinska kontrola obavljala u vožnji su od pola sata do nekoliko sati.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu