Još jedan sastanak Zmajlovića i Voronjina

Na sastanku Ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića i zamjenika generalnog direktora Zarubežnjefta Alexandera J. Voronjina, kompanije u čijem je vlasništvu Rafinerija Brod u Bosanskom Brodu, održanom u ponedjeljak u Zagrebu, rečeno je da je u krugu Rafinerije postavljena mjerna postaja te da je u probnom režimu od početka kolovoza.

Milorad Šmitran, ovlašteni zastupnik Nestro grupe koji zastupa Zarubežnjeft u Hrvatskoj je ministra informirao o trenutnoj situaciji vezanoj uz dinamiku procesa modernizacije, kazavši kako se modernizacija nastavlja prema dogovorenoj dinamici a ubrzanja u predviđenim procesima se poduzimaju u dijelovima koji se direktno tiču ekoloških pitanja te će taj dio biti dovršen do 2015.

Ministar Zmajlović  izvijestio je sudionike o aktivnostima koje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode poduzelo od prethodnog sastanka u uspostavi suradnje službi 112 Hrvatske i BiH i obavješćivanja u slučajevima izvanrednog onečišćenja zraka, kao i u pogledu međunarodne suradnje inspekcija zaštite okoliša i uspostave dodatnih sustava za praćenje stanja zraka na području Slavonskog Broda. Također je prenio informacije o postavljanju dodatne mjerne postaje u Slavonskom Brodu, privremene pokretne postaje, kako bi se premostio period do provođenja javnog natječaja za postavljanje dodatne stalne mjerne postaje.

”Prioritetni zadatak mojeg ministarstva je u što kraćem roku doći do kvalitetnog i trajnog rješenja za problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i u tome očekujemo ulaganje maksimalnih napora svih uključenih, u skladu s postignutim dogovorima“, naglasio je Zmajlović, dodajući da je jedino takvo rješenje što skorija modernizacija rafinerije Brod.

 „Rafinerija Brod aktivno uključena u problem ekološke sigurnosti i slijedi plan zaštite okoliša za razdoblje od 2013. do 2017. ,dok Zarubežnjeft u isto vrijeme poduzima sve potrebne mjere kako bi se ostvarili rokovi modernizacije te poduzima sve raspoložive korake kako bi se sam proces ubrzao“, zaključio je Voronjin.

« Vrati se na prethodnu stranicu