Investicija vrijedna 10 milijuna eura u punoj izgradnji

Aquapark Istralandia trenutno je u punoj fazi izgradnje, a završetak radova, odnosno otvaranje parka predviđeno je za početak lipnja 2014. godine.  Bit će to prvi cjeloviti vodeni park otvorenog tipa u Hrvatskoj.

Prilikom nedavnog posjeta ministra turizma Darka Lorencina gradilištu, investitor u projekt, Branko Kovačić istaknuo je kako već postoje planovi za širenje i gradnju druge faze. Vrijednost investicije je 10 milijuna eura te je otvoreno 80 novih radnih mjesta.

Park će obuhvaćati 4.400 četvornih metara vodenih površina okruženih velikim brojem atrakcija – toboganima, hidromasažnim bazenima i vodenim dvorcem za zabavu najmlađih,te ugostiteljskim objektima.

Prema ocjeni ministra Lorencina to je vrlo važna investicija za turizam Istre i Hrvatske koja je skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma prema kojoj su tematski parkovi izdvojeni kao bitan segment ponude. „Kreiranjem dodatnih sadržaja, kao što su primjerice tematski parkovi, produljit ćemo sezonu, stvoriti nova radna mjesta te povećati potrošnju u turizmu“, napomenuo je Lorencin.

Istaknuo je kako je zadovoljan što općenito investicije u turizam rastu jer je ove godine uloženo 2,6 milijarde kuna, što predstavlja rast od 124 posto u odnosu na 2012., odnosno 234 posto u odnosu na 2011. godinu.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu