I Švicarska promijenila partnera za vizne centre

Ministarstvo vanjskih poslova Švicarske promijenilo je kompaniju-partnera za poslove posredništva za vizne usluge u Ruskoj Federaciji. Od rujna 2012. Švicarci su surađivali s kompanijom VFS Global, ali od 31. ožujka švicarski vizni centri u Rusiji početi će raditi pod okriljem TLScontact, tvrtke koja je dio organizacije Teleperformance, a koja je osvojila svjetski natječaj među outsourcing kompanijama u sferi pružanja viznih usluga. Ranije je i Velika Britanija odlučila zamijeniti VFS Global Teleperfomanceom, ali promjene nisu donijele dobre rezultate – turoperatori i turisti žalili su se na odugovlačenja kod izdavanja viza.

Kako su naveli u kompaniji «Roza vetrov Mir», Švicarska je obavijestila o promjeni viznog partnera i novim adresama viznih centara još prije nekoliko tjedana, tako da nikakvog iznenađenja nije bilo. «Konzularne pristojbe su ostale iste, a pravila za predaju dokumenata se također nisu promijenila», izjavio je predstavnik turoperatora. Sugovornik je naveo da je stranica viznog centra VFS Globala bila praktičnija nego li stranica TLScontact, ali kompanija je brzo reagirala na kritiku i uvela i uvodi potrebne promjene, primjerice, iznos pristojbi se prikazuje ne samo u eurima kao prije, nego i u rubljima. «O tome kako će sve izgledati zasad je prerano govoriti – s jedne strane, postoji mogućnost da će se vize izdavati brže, a s druge strane, problemi s britanskim vizama su ostali isti kao i prije», dodali su u «Rozi Vetrov».

Sa svoje strane, u turoperatoru «Džet Trevel» koji puno radi sa švicarskim destinacijama ne očekuju poteškoće u svezi sa zamjenom VFS Global s TLScontact. «Mi surađujemo s moskovskim viznim centrom. Promjena kompanije-partnera je prije čisto tehničko pitanje i nikakvih promjena u proceduri rada operatora s viznim centrom neće biti. Jedna promjena se ipak može konstatirati: vizni centar je sada bliže stanici podzemne željeznice», – rekla je direktorica razvoja «Džet Trevela» Tatjana Koršunova.

Izvor: Tourdom.ru

Ukoliko imate pitanja u vezi ishođenja vize, zrakoplovnih karata i planiranja putovanja u Rusiju,  obratite se agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu