Dvadeset i osam tisuća volontera u Sočiju

„Rusija je među deset zemalja s najrazvijenijim volonterskim pokretom na svijetu“, kaže Dmitrij Černišenko, predsjednik organizacijskog odbora „Soči-2014“. Na Olimpijadi u Sočiju ukupno će biti potrebno 25 tisuća volontera i još oko 3 tisuće volontera koji će se obučavati u gradskim organima Sočija.

Po prvi put u povijesti olimpijskih igara obuka volontera vršit će se ne samo u gradu domaćinu, već u cijeloj zemlji, u 17 gradova u 26 volonterskih centara, od Vladivostoka do Sankt Peterburga. Kada prođu tri stadija osnovne obuke, svi volonteri morat će usavršiti znanje engleskog jezika i ovladati stručnim olimpijskim leksikom.

U Rusiji trenutno ima nekoliko milijuna ljudi koji su spremni za opću društvenu korist dobrovoljno utrošiti ono najvrednije što imaju, a to je slobodno vrijeme. Naime, zahvaljujući adekvatnim zakonskim izmjenama ukinute su nepotrebne formalnosti i definiran je pojam volonterstva i volontera. Volonterski rad studenata sada se priznaje kao praksa na višim školama i fakultetima.

Želite li posjetiti Soči za vrijeme Olimpijskih igara 2014. ili u bilo koje doba, Atlantis travel nudi sve usluge vezane uz putovanje.

« Vrati se na prethodnu stranicu