Dva nova ugovora Dalekovoda u Ukrajini

Hrvatska tvrtka Dalekovod dobila je dva posla u Ukrajini, vrijedna 29,6 milijuna eura, koje financira Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD).

Rezultat je to najbolje ponude Dalekovoda u dvostupanjskom postupku nadmetanja, kojem je prethodila predkvalifikacija. Dalekovod će po principu “ključ u ruke” realizirati dva ugovora za ukrajinsku nacionalnu energetsku kompaniju  Ukrenergo.

Riječ je o izgradnji i rekonstrukciji dalekovoda, a ukupna vrijednost ugovora je gotovo 29,6 milijuna eura (bez PDV-a).Prvi ugovor se odnosi na izgradnju 330 kilovoltnog (kV) dalekovoda, diverzije postojećeg 330 kV Novokakhovska – Ostrovska u novu trafostanicu 330 kV Kakhovska te rekonstrukciju jednog dijela postojećeg dalekovoda. Vrijednost ugovora je 11,09 milijuna eura (bez PDV-a), a rok završetka je 460 dana od dana potpisa ugovora.Drugi ugovor se odnosi na izgradnju 330 kV dalekovoda, diverzije postojećeg 330 kV Novokakhovska – Khersonska u novu trafostanicu 330 kV Kakhovska te rekonstrukciju dijela postojećeg dalekovoda. Vrijednost tog ugovora je 18,48 milijuna eura (bez PDV-a), a rok završetka 650 dana od dana potpisa ugovora.

« Vrati se na prethodnu stranicu