Ascent vraća sredstva turistima

Turističke agencije  izjavile su 29. kolovoza kako je Ascent Travel turistima počeo vraćati sredstva. Ascent je imao ugovor s osiguravajućim tvrtkama Al’fa-osiguranje i Pomoć zahvaljujući čemu je velikom dijelu (oko 80%) turista šteta već nadoknađena. Tu je informaciju potvrdilo i Al’fa-osiguranje. O točnom iznosu vraćenih sredstava zasada nema informacija. „Problemi pri povratku novaca javili su se samo u oni slučajevima gdje novac nije uplaćen našem osiguraniku, nego drugoj pravnoj osobi“, – objasnila je voditeljica Odjela za osiguranje plaćanja Alfa-osiguranja.

Podsjećamo da je 30. srpnja Ascent podnio zahtjev za stečaj u Moskovskom arbitražnom sudu. U stečajnom se postupku u ponudu, između ostalog, uvrštava i zaštitni znak Ascenta što je potvrdio i sam direktor Jevgenij Sud’bin. Vrijednost zašitnog znaka nije još poznata, ona se određuje prema profesionalnoj procjeni. Takva procjena plaća se 50 000 rubalja.

Zanimljivo je spomenuti kako je u ljetu prošle godine Međunarodni klub putovanja (ITS) objavio bankrot te je tada je na prodaju stavljen in njihov zaštitni znak koji do sada nitko nije kupio.

Izvor: http://www.tourdom.ru

« Vrati se na prethodnu stranicu