Ascent Travel i službeno bankrotirao

Moskovski arbitražni sud je utorak priznao bankrot turoperatora OOO «Ascent Travel Int».

Kako javlja dopisnik agencije «Interfaks-AFI», sud je pokrenuo stečajni postupak prema dužniku na rok od šest mjeseci i odredio Mariju Bulatovu za stečajnu upraviteljicu koja je ranije bila privremeni vršitelj navedene dužnosti.

Bulatova je izjavila kako su sva tri potraživanja kreditora u iznosu od 49,1 milijuna rubalja razmotreni, da znakovi namjernog bankrota nisu uočeni, te da je ponovna uspostava platežne sposobnosti kompanije nemoguća.

Na skupu kreditora 16. travnja odlučeno je da kompanija uđe u bankrot.

Vrijednost sredstava Ascenta procjenjuju se na 1,2 milijuna rubalja, a novčana sredstva na računima okvirno na 3 milijuna rubalja. S obzirom na to, zaključeno je kako novčanih sredstava za financiranje stečajnog postupka ima dovoljno.

Prema podacima iz Ascenta, potraživanja kreditora koje OOO «Ascent Travel Int» ne osporava iznose 88,6 milijuna rubalja. Pri čemu će dug prema klijentima-turistima je 37,6 milijuna rubalja (uključeno u ukupan dug) biti isplaćen iz financijske jamčevine turoperatora prema ugovorima s OAO «AljfaStrahovanije» od 8. travnja 2013. godine i s osiguravajućim društvom «Pomošč» od 10. travnja 2013. g.

Generalni direktor Evgenij Sudbin 18. srpnja 2013. godine izjavio je za portal «Interfaks-Turizm» da jedan od najvećih ruskih turoperatora «Ascent Travel» prekida zrakoplovne linije za Hrvatsku i Crnu Goru, te da postupno smanjuje prodaju za sva odredišta i zatvara sve čarter-programe. Prije toga operator je otkazao putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru s letovima na 20. i 21. srpnja iz Sankt Peterburga, Nižnjeg Novgoroda, Kazana i Ekaterinburga, te djelomično otkazao letove iz Moskve prema navedenim zemljama.

Izvor: Interfax.ru

Planirate li putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu