Aeroflot pokreće humanitarni program “Srce s dva krila”

Ovih je dana Aeroflot pokrenuo novi program “Srce s dva krila”, koji će pružiti pomoć djeci s teškim i rijetkim bolestima koja žive u udaljenim dijelovima Rusije, a zahtijevaju visoku razinu zdravstvene skrbi koja im obično ne može biti  pružena u njihovom mjestu. Istodobno, putovanje do mjesta liječenja često predstavlja ozbiljan financijski problem za mnoge roditelje.

Inicijativom  “Srce sa dva krila” Aeroflot snosi sve troškove vezane za transfere bolesne djece i odraslih koje ih prate u gradski Institut za pedijatriju i natrag. Popis djece kojima je potrebna hitna medicinska skrb je formiran preko partnera u projektu,  Znanstvenog centra za zdravlje djece u okviru Ruske akademije medicinskih znanosti (RAMS). Medijski partner na dobrotvornom programu je National Media Group.

“Srce s dva krila” ima veliki značaj za stanovnike ruskih najudaljenijih regija kao što su Sibir, Daleki Istok, i Kalinjingrad, gdje je jedini način brzog dolaska u kliniku u Moskvi prijevoz zrakoplovom. Projekt predviđa ne samo besplatne letove za bolesnu djecu uz pratnju odraslih nego i osigurava prijevoz medicinskih timova iz Znanstvenog centra za zdravlje djece do najudaljenijih krajeva Rusije u cilju pružanja zdravstvene pomoći i ranog dijagnosticiranja teških bolesti.

Program je započeo s dolaskom Poline Shapovalove iz Zheleznogorsk, Krasnojarske regije, na Institut za pedijatriju na Lomonosovskiy aveniji u Moskvi. Ova šestogodišnja djevojčica treba u borbi protiv ozbiljne bolesti proći medicinski tretman dostupan  samo u glavnom gradu Rusije.

“Aeroflot obavlja nekoliko dobrotvornih programa za djecu, pa je sasvim prirodno za nas da odgovori na državnu inicijativa u interesu malih ruskih građana”, kaže Vitalij Saveliev iz avio kompanije. “Sada naša zemlja ima sve mogućnosti kako bi se osigurala kvalificirana pomoć djeci s različitim bolestima. Aeroflot nastoji učiniti sve kako bi se te mogućnosti koristile se uz maksimalnu učinkovitost“, dodao je.

Alexander Baranov, direktor Znanstvenog centra za zdravlje djece istaknuo je: “Vrlo smo sretni što smo Aeroflot-ovi partneri u humanitarnom projektu pomoći ruskoj djeci. Naš Znanstveni centar s bori za zdravstvenu zaštitu djece više od  250 godina. U okviru “Ssrca s dva krila” mi smo također planirali poslati najbolje liječnike iz našeg centra u udaljene regije Rusije. Djeca će imati kvalificiranu primarnu dijagnostiku i, ako je potrebno, bit će poslana u Moskvu na liječenje. “

Jedinstveni program je izrađen i pokrenut u godini kada Aeroflot slavi svoju 90. obljetnicu. Inicijativa ima dugoročnu perspektivu, jer Aeroflot na taj način pridonosi vladinim akcijama usmjerenim na male gradove Ruske Federacije kako bi se građanima pružila maksimalna briga u najboljim mogućim uvjetima.

 Aeroflot aktivno sudjeluje u humanitarnim programima za djecu kao što su „Milje milosrđa“ i „Vlak nade“. U borbi s posljedicama razornih poplava na Dalekom istoku, kompanija je organizirala transfere i evakuaciju djece iz najugroženijih područja.

Stavljanje posebne pozornosti na male putnike je dio korporativne filozofije vodeće ruske zračne tvrtke. Ankete pokazuju da je Aeroflot je među ključnim zrakoplovnim tvrtkama u svijetu stvarajući najbolje uvjete za djecu tijekom leta.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu