Aeroflot osniva novu low-cost aviokompaniju Dobrolet

Aeroflot Grupa osniva niskobudžetni zrakoplovnu kompaniju Dobrolet. Izvorno, to je bio naziv dioničkog društva osnovanog 1923., prethodnik današnje Aeroflote.

Dobrolet će biti baziran u moskovskoj regiji. Flota  će se sastojati od Boeinga737-800NG u konfiguraciji jednog razreda. Pretpostavlja se da će low-cost prijevoznik započeti s radom u proljeće 2014. U početnoj fazi zrakoplovi će letjeti u najpopularnijih destinacija u europskom dijelu Rusije.

Smanjenje troškova prijevoza do 40% u odnosu na “tradicionalne” prijevoznike će se postići na nekoliko načina. Među njima su: povećanje broja sjedala u putničkoj kabini zrakoplova smanjenjem prostora između sjedala i fiksnim naslonom; samo izravnim prodajama ulaznica, doplatom za udobnost sjedala, predanom prtljagom, prioritetom ukrcaja, i prehranom uz mogućnost naručivanja i prodaje dodatne usluge on-line na web stranici tvrtke.

JSC “Aeroflot” posjeduje 100% udjela u novoj tvrtki. Procjenjuja ulaganja u projekt su oko 100 milijuna dolara tijekom prve dvije godine. Zrakoplovna će tvrtka raditi osam zrakoplova u godini lansiranja, a  planira se rast flote godišnje s prosječno osam zrakoplova godišnje. Vladimir Gorbunov je imenovan generalnim direktorom Dobroleta.

“Low-cost prijevoznik u Rusiji neće zaživjeti dok ne uskladimo naše zakonodavstvo s postojećim normama globalne industrije, kao što su bespovratna ulaznice, hrana na letu za naknadu, prtljaga uz naknadu, sposobnost za najam stranih pilota, prije svega kako bi se smanjio manjak kapetana zrakoplova. Očekujemo da će se odgovarajuće zakonske odluke poduzeti do konca ove godine. Čineći tako, država će uvelike pridonijeti pokretanju projekta takvog velikog značaja za Rusiju“, rekao je izvršni direktor Aeroflota CEO Vitalij Saveliev.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu