Nova 2018. Godina u Moskvi, 4 dana, 29.12.

Nova godina je najveći događaj godine u Rusiji. Slično kao i u skoro cijelom svijetu, i ovdje se ljudi okupljaju kako bi zajedno dočekali Novu godinu, odbrojavali zadnjih deset sekundi Stare godine, razmjenjivali poklone, želje i čestitke. Ipak, Rusi imaju, po mnogo čemu drugačiju tradiciju i novogodišnje običaje od ostatka svijeta pa zato i pozivamo Vas da ih upoznate.

 CIJENA UKLJUČUJE:

  • *Povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-Moskva- Zagreb, ekonomska klasa
  • * Smještaj u hotelu u Moskvi u dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja s doručkom
  • * Transfer u Moskvi zračna luka-hotel-zračna luka
  • * panoramski razgled Moskve
  • * lokalni vodič na hrvatskom jeziku
  • * Potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

HotelRedovna cijena u 1/2 sobi
FM cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1
 3*
4190,003890,001 970,00
Za plaćanje u gotovini odobravamo POPUST – 5 % na cijenu aranžmana

Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1 100 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
– putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
– fakultativne individualne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)
– doplatu za jednokrevetnu sobu (1970,00kn)
– dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu 

MINIMALNO 10 OSOBA!

Nova 2018. Godina u Moskvi, 4 dana, 29.12.

1. dan – 29.12.2017.: Zagreb – Moskva

Polazak iz Zagreba u 11:00. Dolazak u Moskvu u 15:55. Moskva se nalazi na rijeci Moskvi po kojoj je dobila i ime koje se prvi put spominje 1147. godine. Moskva je glavni grad Rusije kao i njeno političko, kulturno, ekonomsko, vjersko i prometno središte. U Moskvi se nalazi čuveni Kremlj, drevna tvrđava a danas rezidencija predsjednika Ruske Federacije. Spoj je tradicionalnog i suvremenog u svim segmentima života i kulture što ju i  čini toliko bajkovitom. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

2. dan – 30.12.2017.: Moskva

Nova godina u Moskvi

Odlazak na panoramski razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u deset milijunski grad. Provozit ćemo se glavnim ulicama i avenijama (Tverskaya, Sadovoe koltso, Kuituzivski prospekt itd) te ćemo vidjeti – Bolshoy teatar, Lubyanka /zgradu FSB bivsi KGB/, Crkvu Hrista spasitelja, Novodjevičanski samostan, Park Pobjede i druge znamenitosti. Zaustavit ćemo se na Vrapčevim brdovima (Vorobyevi Gory), najvišem moskovskom vidikovcu otkud se pruža prekrasan pogled na Moskvu te glavpreko stadiona Luzhniky prema centru grada, te pogled na Velebno moskovsko sveučilište Lomonosov ( MGU ). Također prošetat ćemo se Crvenom trgom, gdje ćete razgledati najpoznatije znamenitosti: katedralu sv.Vasilja Blaženog, Lenjinov mauzolej, Bolšoj teatar, Glavnu robnu kuću GUM i sl. I sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o povjesti i sadašnjem životu Moskve. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan – 31.12.2017.: Moskva

Nova godina u Moskvi

Slobodno vrijeme sa bezbrojnim mogućnostima za samostalni obilazak Moskve i moskovskih znamenitosti ili posjet novogodišnjih sajmova. Ako ne budete raspoloženi za samostalno organiziranu šetnju, možete odabrati jedan od naših fakultativnih izleta koji su navedeni u nastavku. Preporučujemo: Doček Nove Godine u centru Moskve na nekom od moskovskih trgova, u opuštenoj atmosferi. Doček Nove Godine je jedan od najomiljenijih i najveselijih praznika u Rusiji. Nova godina se dočekuje uz šampanjac i zvuke kremaljskih crkvenih zvona koja otkucavaju ponoć te spektarularni vatromet i najčekaniju osobu toj noći – Djeda Mraza i unučici Snjeguročke!

4. dan – 01.01.2018.: Moskva – Zagreb

Nezaboravno putovanje u Moskvu došlo je kraju. Krećemo iz hotela prepuni dojmova i, vrlo vjerojatno, sa željom da se opet vratimo. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let iz Moskve za Zagreb.

 

Razgled Kremlja + Katedrale

Posjet moskovskom Kremlju ne smijete propustiti. Borovicko-mjesto rođenja Moskve, Kremlj–grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u  Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno–tamo je lijepo i zanimljivo. Na Katedralnom trgu nalaze se prekrasne crkve: crkva Uznesenja, Navještenja, sv. Arhanđela Mihovila, Crkva polaganja Gospina ogrtača, župne crkve moskovskih patrijarha. Na Ivanovskom trgu pokraj Car-puške i Car-zvona obavezno je slikanje za uspomenu. Sve zanimljivosti Kremlja teško je nabrojati!

Moskovski metro

Metro ili podzemni dvorci, prosudite sami. Saznat ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Metro u Moskvi svakodnevno preveze između osam i devet milijuna putnika. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Posjet Muzeju metroa.

Tretjakovska galerija (Državna galerija „Pavel Tretjakov“ ) jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Ime je dobila po svom osnivaču – Pavelu Tretjakovu, moskovskom trgovcu koji je kupio mnoga djela ruskih umjetnika u cilju stvaranja nacionalne muzejske riznice. U svojoj je zamisli ustrajao više od 30 godina te je galeriju otvorio 1892. godine u svome domu. Danas Tretjakovska galerija sadrži više od 170 000 izloženih djela. Odlučite li se posjetiti Tretjakovsku galeriju, imajte na umu da ne radi ponedjeljkom, kao i većina muzeja.

 

 

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2018. Godina u Moskvi, 4 dana, 29.12. 1-10 osoba
29.12.20173890,00 kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2018. Godina u Moskvi, 4 dana, 29.12.

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2018. Godina u Moskvi, 4 dana, 29.12.

dodatni izleti

Ime izleta1-6 osoba
IZLET U KREMLJ TE POSJET KATEDRALI360,00kn
Ime izleta1-6 osoba
PODZEMNI DVORCI – MOSKOVSKI METRO330,00kn
Ime izleta1-10 osoba
TRETJAKOVSKA GALERIJA360,00knKontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu