Moskva i Sankt-Peterburg predstavili novu karticu za turiste

Moskva i Sankt-Peterburg predstavili novu karticu za turiste

Kartica PassCity omogućuje ulazak u muzeje, kavu, vožnju taksijem i javnim prijevozom.

U Rusiji se u prodaji pojavila nova turistička kartica PassCity, koja će od koristi biti ne samo inozemnim putnicima koji dođu u posjet Rusiji na nekoliko dana, već i studentima iz inozemstva i iseljenicima čiji boravak u zemlji traje nekoliko mjeseci ili duže. PassCity ima i aplikaciju za Android i iOS s besplatnim audio vodičima na engleskom i kineskom jeziku.
PassCity je prva ruska kartica koja vrijedi za dva grada odjednom i obuhvaća sve glavne muzeje Moskve i Sankt-Peterburga. Cijena turističke karte za 3/5/7 dana varira od 5190 rubalja (1 osoba, 3 dana) do 14 390 rubalja (2 osobe, 10 dana). Kartica za 90/180/360 dana košta od 3990 rubalja (1 osoba, 90 dana) do 9990 rubalja (2 osobe, 360 dana). Paket za nekoliko dana je namijenjen turistima i uključuje neograničen broj posjeta muzejima dnevno, kao i vožnju javnim prijevozom. Kartica za 3/6/12 mjeseci je namijenjena privremenim stanovnicima gradova i pokriva jedan posjet muzeju dnevno, bez javnog prijevoza. Osim ulaska u muzeje, u cijenu karte ulazi i besplatna kava u lancu kafića DoubleB, nekoliko vožnji vlakom iz zračne luke u Moskvi po izboru, kao i vožnje metrom u Sankt-Peterburgu ili taksijem naručenim putem usluge Yandex.Taxi.

Za praktične i oprezne
Tim Voxxter je na na razvoj kartice potrošio više od dvije godine; u tom su razdoblju uspostavili partnerstvo s Mastercardom, Yandex.Denjgi, taksi službom Yandex.Taxi (slična Uberu) i lancem kafića DoubleB.
Korištenje PassCity kartice praktički se ne razlikuje od uobičajene kreditne kartice: radi na bazi Mastercard, na njoj se aktivira željeni turistički paket. Na karticu se mogu uplatiti novci pa se može koristiti za plaćanje ostalih dobara i usluga. Korištenje dodate kreditne kartice tijekom putovanja je dobra mjera sigurnosti.
Za izdavanje kartice se koristi sustav koji je odnedavno postao popularan među internetskim bankama. „Karticu možete naručiti online ili putem aplikacije, a naš dostavljač će vam je isporučiti gdje vama odgovara, primjerice, u vaš hotel ili na željeznički kolodvor gdje vas ostavi vlak iz zračne luke. Naši su korisnici potvrdili da je ovo puno ugodnije nego potraga za prodajnim uredima u nepoznatom gradu“, objašnjava Maksim Ivlev, izvršni direktor Voxxtera.
Iz Voxxtera vjeruju da bi kartica mogla biti korisna za turiste koji će u Rusiju doputovati na nadolazeća sportska događanja, uključujući Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018.

Izvor: hr.rbth.com

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u…

« Vrati se na prethodnu stranicu