Krstarenje Volgom: ST.PETERSBURG – MANDROGI – OTOK KIŽI – GORICI – JAROSLAVLJ – UGLIČ – MOSKVA, 20.07. (11dana/10noći)

Krstarenje Volgom 11 dana /10 noći:
ST.PETERSBURG-MANDROGI-OTOK KIŽI-GORICI-JAROSLAVLJ-UGLIČ-MOSKVA
20.07. – 30.07.201711

 

Ne propustite krstarenje Volgom jednom od najljepših ruskih rijeka, ili kako je rusi zovu matuškom (majkom). Ovo je odličan način da upoznate Rusiju na drugi način, njene slikovite krajolike, stare ruske gradove. Svjež zrak, šum valova, romantično raspoloženje i prekrasni vidici čekaju sve one koji idu na putovanje Volgom.

U paket uključeno:

*zrakoplovna karta (ekonomska klasa) Zagreb-St. Petersburg-Zagreb
*smještaj na brodu uz puni pansion (doručak – švedski stol, ručak, večera – meni, za ručak i večeru mogućnost izbora: mesni, riblji ili vegetarijanski meni)
*jedna prtljaga 1 kom. do 23 kg (višak prtljage se dodatno naplaćuje)
*smještaj u odabranim kabinama
*transfer zračna luka – brod, brod-željeznički kolodvor u Moskvi, željeznički kolodvor u St.Petersburgu *karte na brzi vlak Sapsan Moskva-St.Petersburg (ekonomska klasa)
*izleti prema programu
*usluge vodiča
*koktel dobrodošlice – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca
*Kapetanova gala-večera
*zabavni program na brodu – igre, filmovi, satovi ruskog jezika, posjet kapetanskom mostu
*živa glazba svake večeri na brodu
*tri koncerta, uključujući jedan folklorni
*potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

CIJENA PAKETA PO OSOBI U KUNAMA

Brod

FM cijena u 1/2 kabini

do 01.03.2017

Redovna cijena u 1/2 kabiniDoplata za 1/1 kabinu

Main deck

(II paluba)

10 550,0011 550,00+50%

Upper deck

(III paluba)

10 990,0011 990,00+50%

Za plaćanje u gotovini odobravamo POPUST 5% na cijenu paket aranžmana.
MOGUĆI POLASCI IZ PULE, SPLITA I DUBROVNIKA uz doplatu 250 kn po osobi za povratni let.

U paket nije uključeno:

*prijevoz do zračne luke Zagreb i natrag
*zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 900 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
*vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje s uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekspresni postupak uz nadoplatu)
*putno zdravstveno osiguranje (220 kn – obavezno za ishođenje vize) – preporučujemo i osiguranje od otkaza putovanja
*fakultativni izleti
*napojnica za posadu broda u iznosu od 40 eura
*viza za Rusiju
*sve što nije navedeno u dijelu “U cijenu uključeno”

NAPOMENA 1: Red vožnje i redoslijed posjeta i izleta podložni su promjenama uslijed više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili uslijed promjena od strane lokalnog agenta.

NAPOMENA 2: Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, agencija zadržava pravo da mjesec dana prije početka putovanja zamjeni brod drugim, manjim, slične ili iste kategorije.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijena prijevoza promijeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

1.dan – četvrtak, 20.07.: ST.PETERSBURG

ПитерPolazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St.Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do broda. Smještaj na brodu. Večera na brodu. Noćenje.

2.dan – petak, 21.07.: ST.PETERSBURG

st pet Dvorcovi trgDoručak. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), katedrala Sv.Izaaka. Obilazak utvrde Petra I Pavla, koja je projektirana da zaštiti novo pridobijenu zemlju od osvajačkih Šveđana, a izgubila je svoj vojni značaj i prije nego je dovršena. Njezini topovi nikad nisu vidjeli nikakve vojne akcije i upotrebljavani su jedino kao signal za upozorenje od poplava. Slobodno vrijeme. Fakultativno izlet u Peterhof. Peterhof je kompleks palača i okolnih parkova, koji se nalazi u okolice Sankt-Peterburga. Nastao je kao kraljevska palača Petra Velikoga 1711. godine te se naziva ruskim Versaillesom. Uvršten je u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine 1990. godine. Večera i piće dobrodošlice na brodu. Noćenje.

 3.dan – subota, 22.07.: ST.PETERSBURG

ermitazhDoručak. U jutarnjim satima odlazak na fakultativni poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Fakultativno odlazak u Dvorac Jusupova. Obitelj Jusupov je bila jedna od najbogatijih ruskih obitelji, stoga je dvorac obitelji Jusupov u Sankt Petersburgu jedan od najraskošnijih. Ono o čemu smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovdje i vidjeti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za određena doba dana ili posebne aktivnosti. Prema riječima supruga britanske kraljice, to je nešto najljepše što je u svom životu vidio. Također predlažimo fakultativno vožnju brodom rijekom Nevom.

4.dan – nedjelja, 23.07.: Verhnie Mandrogi

mandrogi_001Doručak. Odlazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali rijeke Svir u Lenjingradskoj oblasti, nedaleko od grada Podporožje. Zaustavljanje na obali rijeke Verdant. Mogućnost rekreacije i opuštanja u okruženju prekrasnih pejzaža. Šetnja u prirodi. Ručak na obali – roštilj. Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

 

5.dan – ponedjeljak, 24.07.: otok Kiži

kizhiDoručak. Slobodno vrijeme na brodu. Ručak. Dolazak na otok Kiži, koji se nalazi u sjevernom dijelu jezera Onjega. Onješko jezero drugo je po veličini u Europi i jedno od najčišćih na svijetu. Jezero ima oko 1650 otoka, a najpoznatiji među njima je otok Kiži. Kiži je istinski praznik za oči. Crkva Preobraženja s 22 kupole predstavlja remek-djelo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog čavla ili metalnog dijela. Legenda kaže da je njezin graditelj Nestor po završetku svog posla bacio sjekiru u jezero rekavši: „Crkva, kao ova moja, ne postoji nigdje drugdje, niti će ikada postojati“. Ručak.  Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

6.dan – utorak, 25.07.: Gorici – zelena oaza

goritci

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Nakon ručka slijedi odlazak u zanimljivo i tipično rusko selo Gorici. Slobodno vrijeme za istraživanje, opuštanje i druge aktivnosti. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.
Fakultativni izlet: Posjet Kirilo-Belozerskom samostanu iz XIV stoljeća, i Muzej ikona.

 7.dan – srijeda, 26.07.: Jaroslavlj

yaroslavlDoručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledavanje drevnog ruskog grada koji ima preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u 11.  stoljeću. Jaroslavlj je poznat po brojnim vrijednim spomenicima koji svjedoče o njegovoj bogatoj i važnoj povijesti. Posebno se izdvajaju samostan Spaso-Preobraženski u sklopu kojeg je u 16. st. izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva svetog Spasitelja. Jedan od najljepših spomenika kulture je i crkva Ilije Proroka  iz 17. st. s predivnim freskama na zidovima. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

8.dan – četvrtak, 27.07.: UGLIČ

uglichDoručak. Dolazak u Uglič, jedan od gradova Zlatnog prstena.  Razgledavanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban dojam ostavlja pogled na grad s rijeke Volge: crkva Uskrsnuća, crkva svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj s najstarijom građevinom Ugliča – dvorcem princa Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 9.dan – petak, 28.07.: MOSKVA

krstarenje VolgomDolazak u Moskvu – glavni grad Velike Rusije, koji se nalazi na rijeci Moskvi. Tijekom vremena, Moskva je stekla niz epiteta, većina se odnosi na veličinu i dominantan položaj grada unutar nacije: Treći Rim, Belokamenaja, Pervoprestolnaja. Večera. Noćenje.
Fakultativni izlet: Noćna metro tura.

 10.dan – subota, 29.07.: Moskva

moscowDoručak. Odlazaka na panoramski razgled grada (bez ulaska u objekti).  Grad Moskva je dobio ime po rijeci Moskvi. Osnovao ga je Jurij Dolgoruki. Grad broji preko 13 milijuna stanovnika. Smješten je na sedam brežuljaka. Tjkom razgleda grada imati ćete priliku vidjeti Tverskuju ulicu, crveni Trg, Mauzolej Lenina, katedralu  Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, Povijesni muzej, Bolšoj teatr, Universitet Lomonosova, Novodjevičanski manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa vidikovca Vrapće brda. Ručak luch-paket ili na brodu.

Fakultativni izlet u Moskovski  Kremlj s posjetom jedne od crkava i Oružarnice. Moskovski kremlj uvijek je bio i ostao centar državne moći i najznačajnija ruska građevina. Svako stoljeće ostavilo je svoj pečat na Kremlju, još od vremena Jurija Dolgorukog i Dmitrija Donskog. Iz Srednjeg vijeka, npr., ostao je „Car top“, iz vremena Petra Velikog potječe Oružejna palača, a iz sovjetskog razdoblja Kongresna dvorana i Mauzolej. Cijela povijest Rusije, otjelotvorena u spomenicima različitih epoha, krije se u tim zidinama od opeke. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

11.dan – nedjelja, 30.07.: Moskva – ST. PETERSBURG

моск-питер

Doručak na brodu. Transfer na željeznički kolodvor. Putovanje brzim vlakom SAPSAN u St.Petersburg (3,5-4 sata). Slobodno vrijeme (predlažemo posjet najboljeg shopping centru “Galerija”). Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Brod “Andrej Rubljev” - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Krstarenje Volgom: ST.PETERSBURG – MANDROGI – OTOK KIŽI – GORICI – JAROSLAVLJ – UGLIČ – MOSKVA, 20.07. (11dana/10noći) 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Brod “Andrej Rubljev” - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Krstarenje Volgom: ST.PETERSBURG – MANDROGI – OTOK KIŽI – GORICI – JAROSLAVLJ – UGLIČ – MOSKVA, 20.07. (11dana/10noći) 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Krstarenje Volgom: ST.PETERSBURG – MANDROGI – OTOK KIŽI – GORICI – JAROSLAVLJ – UGLIČ – MOSKVA, 20.07. (11dana/10noći)

dodatni izleti

Ime izleta1-10 osoba
ST. PETERSBURG: ERMITAŽ340,00
Ime izleta1-20 osoba
Zašto posjetiti Peterhof?420,00
Ime izleta1-20 osoba
ST. PETERSBURG: OBILAZAK DVORCA JUSUPOV310,00
Ime izleta1-20 osoba
GORICI: SAMOSTAN SV. KIRILA BELOZERSKOG170,00
Ime izleta1-20 osoba
MOSKVA: MOSKOVSKI KREMLJ I ORUŽARNICA490,00
Ime izleta1-20 osoba
MOSKVA: MOSKOVSKI METRO NOĆU190,00
Ime izleta1-20 osoba
MOSKVA: TRETJAKOVSKA GALERIJA270,00Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu