Ermitaž dolazi u Zagreb sredinom travnja

Povodom obilježavanja 50. obljetnice prijateljstva gradova St. Peterburga i Zagreba Galerija Klovićevi dvori ugostit će u travnju 2018. godine veliku izložbu djela iz jednog od najvećih svjetskih muzeja – Muzeja Ermitaž iz St. Peterburga. Izložba će trajati od 12. travnja – 29. srpnja 2018.

Bit će to izložba o vladavini jedne od najmoćnijih žena u povijesti, carici Katarini II. (1729.-1796.), koja će dati presjek kroz to jedinstveno razdoblje ruske povijesti prikazujući caričine osobne predmete, predmete iz svakodnevnog života, vladanja te umjetnička djela koje je prikupljala kao strastvena kolekcionarka i time utemeljila jednu od najvećih i najvažnijih zbirki svijeta. Izložba će uvodno predstaviti Muzej Ermitaž i St. Peterburg onoga doba (kontekst izložbe i razdoblje – Rusija i Europa u Katarinino vrijeme).

Bit će izloženo više od 1000 predmeta i publika će moći saznati zanimljivosti o Katarininom životu, a ponajprije o caričinoj strasti za umjetnošću koja ju je dovela do otkupa mnogih zbirki i osnivanja Ermitaža.

Izvor: https://hr.rbth.com

« Vrati se na prethodnu stranicu