Carski St.Petersburg, 5 dana, USKORO U PONUDI

Tajna atraktivnosti Carskog St Petersburga leži u skladnoj kombinaciji arhitektonskih stilova i refleksije grada u rijekama i kanalima. Centar St Petersburga, palače i parkovi kraljevskih rezidencija nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine – ove jeseni nemojte propustiti priliku posjetiti prekrasni St Petersburg te upoznati jedan od najljepših gradova, ne samo Rusije nego Europe!

CIJENA UKLJUČUJE:

*povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-St. Petersburg- Zagreb, ekonomska klasa
*noćenje s doručkom u hotelu 4* po osobi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
*transfere aerodrom – hotel – aerodrom
*prijevoz na izletima
*panoramski razgled grada, posjeta katedrali sv. Izaka, Ermitažu, crkvi Sv. Nikolja, Dvorcu Jusupovih, izlet u Carsko Selo (Dvorac Ekaterine Velike i Jantarna soba), vožnja rijekom Nevom
*vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
*potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

*zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 900 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
*vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekspresni postupak uz nadoplatu)
*putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
*fakultativne izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)
*dodatne obroke I usluge koji nisu navedene u programu

Cijena fakultativnih izleta po osobi u kn

Naziv izletaTrajanje (sati)Min. 10 osoba
Petergof6390,00
Folk Show Feel youself Russian2,5270,00

VAŽNO:

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj.
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

1. dan:

Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St.Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večeru u jednom od mnogobrojnih restorana te šetnju gradom uz promatranje dizanja mostova.

 

 

 

2. dan:

biciklom po st peterburgu

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na ponaramski razgled grada, koji Vam pruža priliku upoznati veći dio znamenitosti povijesnog centra i simbola St Petersburga – Trg Sv Izaka i Katedrala Sv Izaka, Senatski trg sa brončanim konjanikom i zgradama Senata i Sinoda, Petropavlovsku tvrđavu i Vasiljevski otok, legendarni hram Spasa na krvi, Kazansku katedralu, ljetni vrt, Mikhailovsky dvorac, Zimski dvorac i Dvorcovi Trg i još puno toga. Vidjeti ćete jedinstvene i neponovljive u svojoj ljepoti ulice, obale i mostove Carskog grada na Nevi. Dalje sljedi odlazak u Carsko selo (Pushkin) – ljetnu rezidenciju carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u St Petersburg. 

3. dan:

 

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak u posjet Pomorskoj crkvi sv. Nikolaja u St. Petersburgu, veličanstveni spomenik baroknog arhitektonskog stila, koja je bila podignuta za brigu o pomorcima. Veliki hram, nalikuje na veličanstvenu palaču, izgleda kao plavo-bijeli brod sa zlatnim vrhom koji je istovremeno i veličanstven i lijep. Ruska aristokracija bila je izuzetno bogata. Tragovi toga bogatstva vidljivi su u mnogim aristrokratskim dvorcima i carskoj prijestolnici. Slijedi razgled jednog od takvih raskošnih dvoraca, dvorac obitelji Jusupov u Sankt Peterburgu, koja je svojevremeno bila jedna od najbogatijih ruskih obitelji. Ono o ćemu smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, ovdje možemo i vidjeti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za određeno doba dana ili posebne aktivnosti. Tu je jedno od najljepših privatnih kazališta u Europi. Prema riječima supruga britanske kraljice, to kazalište je nešto najljepše što je vidio u svom životu! Posjetiti ćemo i sobu gdje je bio ubijen Grigori Rasputin, jedna je od najkontraverznijih osoba ruske povijesti.

4. dan:

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni izlet u okolici St.Petersburga u Peterhof (fakultativno).  Na obali Finskoga zaljeva nalazi se Peterhof koji se naziva i ruski Versailles. Kompleks palača i parkova izgrađen je u baroknom stilu s elementima negotike, neobaroka i klasicizma. Prostire se na površini od 607 hektara. Pažnju će vam zasigurno privući kaskada s 200 brončanih kipova i 64 raskošno izgrađene fontane koje su jedan od najčešćih motiva razglednica i fotografija. Povratak u St Petersburg.

5. dan:

St. Petersburg

U jutarnjim satima odjava iz hotela te odlazak u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja Svijeta. Njegova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenog doba do modernih vremena. Vidjeti ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Nakon Ermitaža slijedi razgled najveće i najraskošnije katedrale u gradu – katedrale Sv. Izaka, te vožnja rijekom Nevom. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga je u 18:50 h. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20.45 h.

Peterhof

Na obali Finskoga zaljeva nalazi se Peterhof koji se naziva i ruski Versailles. Kompleks palača i parkova izgrađen je u baroknom stilu s elementima negotike, neobaroka i klasicizma. Prostire se na površini od 607 hektara. Pažnju će vam zasigurno privući kaskada s 200 brončanih kipova i 64 raskošno izgrađene fontane koje su jedan od najčešćih motiva razglednica i fotografija.

Folklorni spektakl „Osjećajte se ruski“

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Osjećajte se ruski“ – jedinstven događaj koji pruža priliku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije uz ansambl povijesno-društvenih plesova „Reverans“, prelijepe dame u krinolinama i kavaliri u pratnji gudačkog kvarteta, „Klasika“. Sve će vas to natjerati da zaboravite da ste u 21. stoljeću. Na programu su kozačka grupa „Majdan“, plesni ansambl „Zvijezde Peterburga“, ruske pjesme koje će izvoditi „Peters kvartet“. U stanci (30 min) goste očekuje objed u koji su uključeni: kanape s crvenim kavijarom, kanape s pršutom, sirom, kobasicom, čašice votke, čaša vina, šampanjca, sokovi, mineralna voda i voće.


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Carski St.Petersburg, 5 dana, USKORO U PONUDI

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Carski St.Petersburg, 5 dana, USKORO U PONUDI 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Carski St.Petersburg, 5 dana, USKORO U PONUDI

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu